I Z L E T I

BAJINA BAŠTA

 

- Rača - Ladjevac - Šetna staza "Rača"

 

- Manastir Rača iz 13 veka, zadužbina kralja Dragutina  - pogledajte

 

TARA

 

- Etno selo - brvnare sa Tare - pogledajte na sajtu www.tara-planina.com

 

- Manastirski konaci - pogledajte na sajtu www.tara-planina com/

 

- Ergela konja - pogledajte na sajtu www.tara-planina.com

 

- Jezerce i brana "Jarevac" -- pogledajte na sajtu www.tara-planina.com

 

- Hajdučka česma se nalazi na 3 kilometra od Kaluđerskih bara i predstavlja uređeno izletište koje je adekvatno obeleženo. - pogledajte na sajtu www.tara-planina.com

 

- Sokolina - Stene zvane Sokolarica nalaze se na 8 kilometra od Kaluđerskih bara prema Mitrovcu. Sa vidokovca na Sokolarici pruža se lep pogled na kanjon reke Rače. - pogledajte na sajtu www.tara-planina.com

 

- Tepih livada se nalazi na kilometar od Mitrovca i put do nje i uslovi kojih se treba pridržavati su lepo istaknuti tablama od strane NP "Tara"

 

- Banjska stena (neki je zovu i Kozija) nalazi se na 10 kilometara od Mitrovca. Sa uređenih vidikovaca pruža se predivan pogled na kanjon Drine i jezero Perućac na sajtu tara-planina.

 

- Jezero u Zaovinama se nalazi na 10 km od Mitrovca. Jako je lepo za pecanje i kupanje a na samoj brani se nalazi i mesto gde je Pančić prvi put ugledao Omoriku- pogledajte slike na sajtu tara-planina.

 

- Jezero Spajići - nalazi se u mestu Đurići - ispod velikog jezera - prvo skretanje pre brane Lazići na putu Mitrovac - Zaovine.  - Idealno mesto za piknik - Jezero Spajići - slike lokacije na sajtu tara-planina

 

- Posetite mesto gde je Pančić prvi put ugledao omoriku. Obeleženo mesto se nalazi na brani Lazići - pogledajte sliku

 

DRINA

 

- Kanjon Drine

 

- Krivi vir - se nalazi 6 kilometara nizvodno od Bajine Bašte u Crvici. Idealno je mesto za odmor, ribolov, kupanje i piknik na reci.

 

- Pontonska plaža na jezeru Perućac

 

 

 

Bajina Bašta - Tara planina - Drina reka- sobe - apartmani - informacije - galerije slika

ideas 8 web design Mare 2005-2010

Sve fotografije, tekstovi, logotipi, mape i celokupan ostali sadržaj na ovoj prezentaciji je zaštićen, te se ne sme koristiti bez prethodnog pismenog odobrenja.