Kaludjerske Bare

Kaluđerske bare su udaljene od Bajine Bašte 16 kilometara. To je jugistočni deo Tare kao i najpoznatiji turistički centar .Na krečnjačkoj podlozi rastu prelepe šume crnog,belog bora,jele,smrče… Kaluđerske bare su u turističkom smislu možda najlepši deo Tare i nalaze na nadmorskoj visini od 1059 m. Postoje uređene pešačke staze kao i staze za skijanje i sankanje.

 

Odmor i rekreacija na Kaludjerskim Barama

Na Kaluđerskim barama su locirani hoteli vojne ustanove:

- Omorika i Beli bor

Pored objekata Vojne ustanove "Tara" nalaze se i motel "Džogazi" i "Bobar"

Na ovoj lokaciji nalazi se i dosta uređenih privatnih objekata za smeštaj svih kategorija.

 

U blizini hotela izgrađeni su za potrebe savremenog turizma sportsko-rekreativni objekti na otvorenom prostoru: igralište za male sportove, dečija igrališta, trim staza, ski tereni, teniska igrališta i travnato fudbalsko igralište, koje omogućava kvalitetne visinske pripreme sportskih ekipa.

Ski staza se nalazi pored restorana "Kurta". U zimskom periodu gosti mogu da skijaju na ski stazama koje se nalaze neposredno uz hotel »Beli bor«, na nadmorskoj visini od 1.000 m. Tu su i dva ski lifta, i to jedan za decu i početnike dužine 150 m i drugi za skijaše rekreativce, dužine 450 m.

Na Kaluđerskim barama postoje i staze za sankanje a kod manastirskih stanova se nalazi ergela konja gde možete naučiti da jašete a postoji i mogućnost iznajmljivanja konja za rekreatvno jahanje.
 

 

Obavezno posetiti

- Vidikovac Crnjeskovo -  pogledajte na sajtu www.tara-planina.com

- Etno selo - brvnare sa Tare - pogledajte na sajtu www.tara-planina.com

- Manastirski konaci - pogledajte na sajtu www.tara-planina com/

- Ergela konja - pogledajte na sajtu www.tara-planina.com

- Jezerce i brana "Jarevac" - udaljenost - 6 km - pogledajte na sajtu www.tara-planina.com

- Hajdučka česma se nalazi na 3 kilometra od Kaluđerskih bara i predstavlja uređeno izletište koje je adekvatno obeleženo. - pogledajte na sajtu www.tara-planina.com

- Manastir Rača iz 13 veka, zadužbina kralja Dragutina - udaljenost - 21 kilometar - pogledajte

- Sokolina - Stene zvane Sokolarica nalaze se na 8 kilometra od Kaluđerskih bara prema Mitrovcu. Sa vidokovca na Sokolarici pruža se lep pogled na kanjon reke Rače. - pogledajte na sajtu www.tara-planina.com

 

Bajina Bašta - Tara planina - Drina reka- sobe - apartmani - informacije - galerije slika