Mitrovac

Mitrovac se nalazi na dvadeset petom kilometru od Bajine Bašte prema Zaovinama.

Mitrovac se nalazi na oko 1080 m nadmorske visine. On se posebno izdvaja po povoljnim klimatskim uslovima sa velikim brojem sunčanih dana. Na samom Mitrovcu se nalazi lovački dom i objekti Centra dečijih letovališta i oporavilišta iz Beograda.

 

Smeštaj na Mitrovcu

Dečije odmaralište, paviljoni planinske arhitekture, kapaciteta 600 ležaja. Ovo odmaraliste posluje u sastavu Centra dečijih odmarališta iz Beograda, a izgrađeno je 1979.god. Kompleks je urađen u tipično planinskom stilu sa centralnim objektom i 6 paviljona sa visokim krovovima. Svaki paviljon ima po 98 ležajeva u višekrevetnim sobama ( 6-10 ) i na svakoj etaži postoji soba za smeštaj pratilaca.U sastavu odmarališta posluje i etno restoran ‘’ Kačara ‘’. U centralnom paviljonu nalazi se zatvoreni bazen, kantina, restoran i televizijska sala, a kompleks poseduje i ambulantu.

Posetiocima, gostima i ljubiteljima očuvane prirode na raspolaganju je zakup vikendica i smeštaj na Mitrovcu i vikend naselju Krnja jela koja je udaljena od Mitrovca 3 kilometra

Obavezno posetiti - izleti na Mitrovcu

Sa Mitrovca se mogu praviti zanimljivi izleti u sve delove Tare,a svakako najveća atrakcija je otići  do Kozije stene, Tepih livade. Na nekoliko kilometara od Mitrovca je i veštačko jezero u Zaovinama pogodno za ribolov i  kupanje.

 

 

Informativni centar NP "Tara" na Mitrovcu

Punkt turistima i drugim zainteresovanima pruža brojne podatke o ovom Nacionalnom parku, omogućuje im da kupe knjige, mape, razglednice i suvenire.

Za organizovane grupe u mogućnosti je da se prikaže i film o Tari u sali koja može da primi 50 posetilaca. Na površini od 240 metara kvadratnih korisnog prostora nalazi  se postavka izložbe prirodnih vrednosti biljnog i životinjskog sveta, kao i izložba kulturnog nasleđa. U posebnoj prostoriji smeštena je etnološka izložba sa obiljem predmeta, stvari i nošnji naroda ovog kraja iz prve polovine prošlog veka. Tu je i prostorija za boravak rendžera koji će biti pri ruci turistima koji žele da obiđu prirodne rezervate i vidikovce u Nacionalnom parku.

 

 

Bajina Bašta - Tara planina - Drina reka- sobe - apartmani - informacije - galerije slika